Skip to content

Recept III. – Zabpelyhes matcha keksz

    zöld tea

    A TV-ben láttam ezt a receptet, és már évek óta készítem itthon, nagyon bevált, viszont a matcha kesernyés íze miatt nem mindenkinek jön be.

    Ehhez a recepthez porrá őrölt zöld teát, matcha teát kell használni. A zöld teának magas az antioxidáns tartalma, így véd a szabadgyökök ellen, támogatja az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét, hatással van a vérnyomásra és a koleszterin szintre is, emellett megnyugtat, ellazít. Egy csésze kávéhoz viszonyítva egy csésze zöld teában fele annyi koffein található, és a teában található egyéb vegyületeknek köszönhetően lassabban is szívódik fel, emiatt tovább tart az éberséget biztosító hatása is.

    Hozzávalók:

    • 50 g zabliszt (az is jó, ha a zabpelyhet ledaráljuk)
    • 100g zabpehely
    • 50g folyékony kókuszolaj
    • 1 db érett banán
    • vanília aroma vagy vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 tk. matcha teapor
    • 50 g eritrit
    • 50 g étcsoki (70-85%-os)

    Elkészítése:

    A banánt villával összetörjük, majd elkeverjük kókuszolajjal, vanília aromával, zabliszttel, zabpehellyel, édesítővel, sóval, tea porral, sütőporral. Végül belekeverjük a késsel felaprított csokit. Egy tepsit kibélelünk, és vizezett evőkanállal kis halmokat rakunk a masszából. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.